Máxima houdt toespraak over muziekonderwijs

Vorsten

11-06-2015 08:44:00

2015-06-10 15:38:28 UTRECHT - Koningin Maxima woont de tweede editie bij van het eindconcert van Kinderen Maken Muziek. Dit initiatief biedt zoveel mogelijk kinderen de mogelijkheid in aanraking te komen met een muziekinstrument en samen muziek te maken. ANP ROYAL IMAGES JERRY LAMPEN

DEN HAAG – Koningin Máxima houdt vrijdagmiddag een toespraak bij het jaarlijkse congres van de PO-Raad (Primair Onderwijs) in Arnhem. Máxima spreekt over het belang van muziekonderwijs en het plezier dat kinderen die samen met muziek bezig zijn daaraan beleven.

Koningin Máxima zet zich in om zoveel mogelijk basisschoolleerlingen de kans te geven samen muziek te maken. Ze is sinds donderdag erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs. Het platform werkt de komende vijf jaar mee aan het realiseren van muziekonderwijs voor kinderen van vier tot twaalf jaar.

Scouting

Máxima opent vrijdag eerst het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Hiermee zet ze een traditie voort. In 1929 opende Koningin Emma het kinderziekenhuis en kreeg het de naam Juliana Kinderziekenhuis. In 2000 opende Koningin Beatrix het JKZ.

Zaterdag opent Máxima als beschermvrouwe van Scouting Nederland het nieuwe Scoutinglandgoed Zeewolde. Dezelfde dag woont ze ook het huwelijk bij van de Zweedse prins Carl Philip en Sofia Hellqvist in Stockholm.


Meer Nederland