Máxima leert kinderen met geld omgaan

Vorsten

09-03-2015 08:16:00

AMSTERDAM – Banken, telecombedrijven, een supermarkt en vele andere instellingen organiseren deze week bijna 5000 gastlessen en andere activiteiten in de klas om kinderen te leren omgaan met geld. Aan de vijfde editie van de nationale Week van het geld werken ruim negentig organisaties mee.

De week wordt maandagochtend officieel geopend door koningin Máxima en staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs). Dat gebeurt op basisschool OBS West in Capelle aan den IJssel, waar ze enkele gastlessen bijwonen. Máxima spreekt er met leerlingen en docenten over het belang van leren omgaan met geld.

Het idee achter de week is dat door kinderen jong met geld te leren omgaan, de basis wordt gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Hiervoor is ook speciaal lesmateriaal ontwikkeld dat juffen en meesters kunnen gebruiken in de klas.

Aan het einde van de week is koning Willem-Alexander in Purmerend. Hij opent daar op vrijdag de BioWarmteCentrale de Purmer. De centrale wordt gestookt op houtsnippers en voorziet 25.000 mensen voor 80 procent van groene energie.

Meer Nederland