Máxima spreekt over relatie geldzorgen en gezondheid

Vorsten

2021-06-14 18:46:03

Koningin Máxima heeft het symposium Wijzer in geldzaken bijgewoond. Máxima, die erevoorzitter is van het platform, sprak daar onder anderen met minister Wopke Hoekstra van Financiën over de relatie tussen geldzorgen en gezondheid.

Ook twee ervaringsdeskundigen gingen in op de gevolgen van financiële stresssituaties op hun leven en gezondheid. In dit gesprek met deze deskundigen en andere experts liet Máxima zich informeren over de fysieke en mentale impact van geldproblemen. Zo kunnen bijvoorbeeld schulden leiden tot fysieke en mentale klachten en gaan geldzorgen vaak gepaard met een ongezonde levensstijl.

Aan het einde van de bijeenkomst werden er ook adviezen gegeven die organisaties kunnen gebruiken die hulp bieden aan financieel kwetsbare mensen. Deze ‘waaier van tien bouwstenen’ was eerder een initiatief van Máxima tijdens het Wijzer in geldzaken-symposium van 2020. Daarin stelde zij de deelnemers vragen over hoe de hulp rondom financieel kwetsbaren verbeterd kan worden en hoe organisaties daarin beter kunnen samenwerken.

Als erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken vraagt de koningin aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. In het platform werken partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en voorlichtings- en consumentenorganisaties samen aan het bevorderen van financiële ‘fitheid’ in Nederland.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana