Oranjes moeten op zoek naar poncho’s

Vorsten

2019-04-26 18:51:00

Koningin Máxima en haar dochters doen er goed aan om voor vertrek naar Amersfoort voor Koningsdag in de kast te kijken of ze daar nog een aantal modieuze poncho’s hebben liggen.

De gastgemeente voor de viering van de 52e verjaardag van koning Willem-Alexander staat namelijk geen paraplu’s toe op het Eemplein, het eindpunt van de koninklijke wandeling door de Kei-stad. Daar is het slotconcert, het moment waarop het volgens sommige weersvoorspellingen flink kan gaan regenen.

Amersfoort laat het verbod op paraplu’s – om redenen van veiligheid – vergezeld gaan door de welgemeende opmerking dat een poncho wel is toegestaan. Misschien liggen die ook wel in de koninklijke kledingkist op paleis Huis ten Bosch en anders is er onder de Amersfoortse sponsors van het evenement wellicht nog wel een bedrijf te vinden dat ze pijlsnel kan leveren.

Het zou voor het imago van de Oranjes natuurlijk niet goed zijn als de 12.000 mensen op het plein – dat is de maximale capaciteit zo liet de gemeente weten – geen paraplu mee mag nemen en de koninklijke familie wel.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek