Pieter-Christiaan loopt weer marathon van Berlijn

Vorsten

21-09-2021 13:28:05

Prins Pieter-Christiaan neemt zondag weer deel aan de marathon van Berlijn. Dat heeft de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven desgevraagd bevestigd. De Duitse hoofdstad verwacht dat 25.000 lopers aan de start komen. De marathon van Berlijn is daarmee volgens de organisatie het grootste hardloopevenement sinds de uitbraak van de coronapandemie. Vorig jaar werd de marathon afgelast.

Pieter-Christiaan (49) heeft de afgelopen maanden flink getraind voor de marathon. Hij deed daarvan met regelmaat verslag op zijn Instagram-account. In het weekeinde plaatste hij een filmpje van de laatste harde training op de atletiekbaan in de Leidse Hout in Leiden. Daar traint hij al jaren onder leiding van Bram Wassenaar.

Twee jaar geleden liep Pieter-Christiaan ook in Berlijn. Regen en kramp in zijn rechter hamstring speelden hem toen parten, waardoor hij zijn tijd van een jaar eerder niet kon verbeteren. Hij was dertig seconden langzamer: 3.21,59. “Ik ben blij dat ik door ben gegaan”, zei de prins na afloop, maar het was afzien. “Hardlopen is onderdeel van mijn lifestyle, ik voel me er beter bij. Ik heb het nodig”, verklaarde hij ook.

Pieter-Christiaan loopt in Berlijn zijn 21e marathon. Negen keer liep hij in New York.


Meer Nederland