Prinses Beatrix naar de Friese paarden

Vorsten

2014-01-11 09:15:00

LEEUWARDEN – Prinses Beatrix woont zaterdagmiddag de hengstenkeuring bij van de Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden-Stamboek (KFPS) in Leeuwarden. De vereniging viert haar 135-jarig bestaan. De keuring die prinses Beatrix bijwoont, is het laatste onderdeel van het jubileumprogramma dat donderdag van start ging.

Prinses Beatrix is beschermvrouwe van het Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek. De vereniging heeft 14.000 leden in meer dan vijftig landen. De KFPS zet zich in voor het behoud en het promoten van het Friese paard.

Koning Willem-Alexander ontvangt maandagavond de Nederlandse ambassadeurs en consuls-generaal. Deze ontvangst zal plaatsvinden tussen 18.00 uur en 19.30 uur, vermeldt de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De ambassadeurs zijn in Nederland vanwege de Ambassadeursconferentie. Deze conferentie vindt jaarlijks plaats om de ontwikkelingen in Nederland, het beleid van de regering en de belangrijkste punten voor het nieuwe jaar te bespreken. Tijdens de conferentie zijn er naast de ontvangst van koning Willem-Alexander bijeenkomsten met de premier, ministers, Kamerleden en het bedrijfsleven.


Meer Nederland