Prinses Mabel: vier de liefde met speciaal Valentijnsontbijt

Vorsten

2021-02-07 13:32:52

Prinses Mabel steunt de nieuwe actie van stichting achter het AmsterdamDiner die komend weekeinde wordt gehouden. “Vier de liefde op de Valentijnsdag – en help tegelijkertijd een verschil te maken!”, roept Mabel iedereen op om voor zaterdag 13 februari of zondag 14 februari een speciaal ontbijt te bestellen. De opbrengst is bestemd voor de strijd tegen aids.

“Een dubbele pandemie van corona en hiv zet de wereld op z’n kop. De behandeling van vele mensen met hiv kan daardoor niet doorgaan. Deel je liefde en steun de strijd tegen aids samen met het Amsterdam Ontbijt. Bestel het nu of geef het cadeau aan iemand die je dierbaar is”, aldus prinses Mabel over de vervolgactie van het AmsterdamDiner.

Vorig jaar toen duidelijk was dat door de coronapandemie het sinds 1992 elk jaar gehouden AmsterdamDiner niet kon worden gehouden, werd het Amsterdam Ontbijt bedacht als alternatief. Mabel kwam naar het restaurant RIJKS in Amsterdam om het te presenteren, aan te bevelen en om voor te proeven. “Mensen met hiv worden wereldwijd hard getroffen door de coronacrisis. Acute hulp is nodig”, zei ze bij die gelegenheid.

Vervolg

De actie had succes. Er werd 80.000 euro opgehaald. Weliswaar veel minder dan bij het traditionele liefdadigheidsdiner, maar genoeg om er dit voorjaar een vervolg aan te geven met een Valentijnsontbijt. Dat wordt ook dit keer verzorgd door het restaurant van het Rijksmuseum. Het ontbijt kan voor het weekeinde online worden besteld en volgens Mabel behalve in Amsterdam, ook in Groningen en Utrecht worden afgehaald.

Het AmsterdamDiner heeft 29 mei in de agenda staan voor de volgende aflevering van het diner. Of de coronamaatregelen dan voldoende zijn versoepeld om honderden mensen gezamenlijk te laten eten, zal later pas duidelijk worden.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek