Prinses Margriet peetmoeder van nieuwe cruiseschip Rotterdam

Vorsten

17-10-2021 13:08:22

Prinses Margriet wordt peetmoeder van het nieuwe cruiseschip Rotterdam. Dat heeft de Holland America Line aangekondigd. De Rotterdam zal in het voorjaar worden gedoopt.

De cruisemaatschappij en het koninklijk huis hebben een jarenlange band. De Rotterdam is het dertiende schip van de cruisemaatschappij dat door een lid van het koninklijk huis een behouden vaart wordt toegewenst. In 1929 was prins Hendrik de eerste. Hij liet destijds de Statendam III te water. Margriet doopte eerder al de Prinsendam (1972), Nieuw Amsterdam III (1983), De Rotterdam VI (1997) en Oosterdam (2003).

“We zijn zeer dankbaar dat prinses Margriet opnieuw als peetmoeder van een Holland America Line-schip zal optreden, en een lange traditie met de koninklijke familie voortzet die onze Nederlandse roots blijft eren”, zegt Gus Antorcha, president-directeur van Holland America Lijn. Ook onder anderen koningin Máxima is peetmoeder van cruiseschepen. In 2016 is zij benoemd tot peetmoeder van het cruiseschip Koningsdam en in 2010 van de Nieuw Amsterdam. De toenmalige koningin Beatrix werd in 2008 peetmoeder van Eurodam.

Florida

De Rotterdam meerde donderdag voor het eerst aan bij de cruiseterminal aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Het is het zevende schip in de geschiedenis van de bijna 150 jaar oude rederij Holland America Line (HAL) met de naam van de stad waar het bedrijf in de 19e eeuw werd opgericht.

Het 300 meter lange nieuwe schip, dat 2668 passagiers en ruim 900 personeelsleden kan herbergen, is sinds vrijdagavond in Amsterdam. Daar vertrekt het schip op woensdag 20 oktober voor de eerste trans-Atlantische oversteek naar de haven van het Amerikaanse Fort Lauderdale in Florida.

Meer Nederland