Nieuwe secretaris koningin Máxima aan de slag

Vorsten

01-03-2014 09:31:00

DEN HAAG – Koningin Máxima heeft vanaf deze zaterdag een nieuwe particulier secretaris. Het gaat om mevrouw mr.drs. Gabriella Sancisi. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten op de site van het Koninklijk Huis. De benoeming door koning Willem-Alexander werd eerder al aangekondigd.

Mevrouw Sancisi (1973) werkte tot voor kort op de Nederlandse ambassade in Zagreb, Kroatië, als plaatsvervanger van de ambassadeur. Zij studeerde Nederlands Recht in Leiden en Italiaanse Taal- en Letterkunde in Leiden en Bologna. In 1997 trad zij in dienst van het ministerie van Buitenlandse Zaken en werkte ze onder meer op het consulaat-generaal in New York, bij de directie West- en Midden Europa en als particulier secretaris van achtereenvolgens de staatssecretaris voor Europese Zaken en de minister van Buitenlandse Zaken. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen.

Mevrouw Sancisi volgt mevrouw mr.dr. Bahia Tahzib-Lie op. Zij is per 1 maart 2014 benoemd tot speciaal gezant van de minister van Buitenlandse Zaken voor de Nederlandse kandidatuur van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in 2017-2018.

Meer Vorstenhuizen