Nog steeds dagelijks bezoekers bij graf Friso

Vorsten

2016-08-12 05:45:00

LAGE VUURSCHE – De bezoekersstroom op de begraafplaats van Lage Vuursche, waar prins Friso is begraven, is nog altijd niet opgedroogd. Het aantal belangstellenden is drie jaar na zijn overlijden op 12 augustus 2013 niet meer zo groot als in de eerste maanden na de uitvaart, maar zeker in de zomermaanden maken veel dagjesmensen een rondgang over de begraafplaats van de Stulpkerk en staan even stil bij het graf van Friso.

In de eerste maanden was er zelfs sprake van overlast, met nieuwsgierigen die hun auto’s her en der langs de straten van het tot de gemeente Baarn behorende Utrechtse dorpje parkeerden. Prins Friso overleed aan de gevolgen van een lawine-ongeval bij het offpisteskiën in Lech in februari 2012.

Het graf, eerder deze week gesierd door een witte roos tegen de grafsteen, ligt in een uithoek van de begraafplaats, tegen het hek rond het naast gelegen kasteel Drakensteyn, de plek waar de prins opgroeide en waar zijn moeder Beatrix na haar aftreden, enkele maanden voor zijn overlijden, weer is gaan wonen. Een strategisch geplaatste bewakingscamera op het terrein van Drakensteyn lijkt ook zicht te hebben op het graf.

Dat prins Friso, die 44 jaar oud werd, in Lage Vuursche werd begraven, week af van het gebruik in de koninklijke familie om een laatste rustplaats te vinden in de grafkelder van de Nieuwe Kerk in Delft.


Meer Vorstenhuizen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!