Dochter Ari Behn oogst lof met openhartig eerbetoon

Vorsten

01-10-2020 18:28:22

Leah Isadora (15), de middelste dochter van de Noorse prinses Märtha Louise en haar in december overleden ex-man Ari Behn, krijgt donderdag in de Noorse media veel bijval voor haar openhartige en moedige relaas over de zelfdoding van haar vader.

Leah Isadora, petekind van prinses Laurentien, sprak daar op sociale media voor het eerst over. “Ik ben zo trots op je dat je dit deelt, schat. Ik hou van je met heel mijn hart”, ondersteunde Märtha Louise de woorden van haar middelste dochter. Die had woensdag, de dag dat Ari Behn 48 jaar zou zijn geworden, haar boodschap gedeeld.

“Negen maanden geleden stierf mijn vader door zelfmoord. Dit was en zal altijd de zwaarste tragedie zijn die ik en mijn familie hebben moeten doorstaan. Ik weet echt niet wat ik moet zeggen. Ik mis hem zo erg en ik wou dat de dingen anders waren. Ik ben hier nooit echt open over geweest op sociale media, omdat ik bang was en het delen van mijn gevoelens angstaanjagend leek”, begin Leah Isadora haar relaas.

Gebroken

“Door zoiets door te maken, voelde ik zoveel emoties. Zoveel gedachten die ik nooit zal kunnen uitleggen. Ik voelde me zo gebroken van binnen en liep rond met het gevoel dat het allemaal een droom was en niet echt was of niet gebeurde. Ik zal mijn vader nooit vergeten. Hij was een geweldig mens met zoveel goede bedoelingen en hij wilde altijd dat iedereen het naar zijn zin had. Ik hield zoveel van hem”, aldus de kleindochter van koning Harald.

Ze zegt dat ze veranderd is. “Het heeft me een heel ander perspectief in het leven gegeven. Als je van iemand houdt, vertel het hem dan. Je weet nooit wanneer elkaar kwijtraakt.” Behalve moeder Märtha Louise reageerden ook Ari’s moeder Marianne meteen en Märtha Louise’s vriend Durek, terwijl op Instagram 9000 mensen hun instemming betuigden en meer dan 1100 een reactie achterlieten.

De urn met de as van de op eerste kerstdag overleden kunstenaar en schrijver Ari Behn, die van 2002 tot 2017 gehuwd was met Märtha Louise, is woensdag in aanwezigheid van zijn gezin bijgezet op de Vår Frelsers begraafplaats in Oslo.


Meer Noorwegen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord