Dochter Märtha Louise doneert prijs voor toespraak op uitvaart

Vorsten

2020-11-27 18:09:06

Maud Angelica, de 17-jarige dochter van de Noorse prinses Märtha Louise, houdt haar prijs voor ‘moedigste vrouw van het jaar’ niet zelf. Tijdschrift Tara overhandigde haar vorige maand een bedrag van omgerekend bijna 2400 euro vanwege haar toespraak tijdens de uitvaart van haar vader Ari Behn begin dit jaar.

Maud Angelica heeft besloten het geld te schenken aan een organisatie die zich inzet voor onder meer zelfmoordpreventie, deelt Märtha Louise vrijdag op Instagram. De ex-man van de prinses maakte vorig jaar op Eerste Kerstdag een einde aan zijn leven.

Märtha Louise is erg trots op haar oudste dochter. “Maud is altijd al iemand geweest die actie onderneemt, er voor anderen is en onvoorwaardelijk liefheeft.”

Haar verhaal deelt Maud Angelica ook in de nieuwe editie van het tijdschrift Tara. Haar moeder vindt het een mooi artikel en is de schrijfster ervan dankbaar. “Bedankt dat Maud op zo’n grondige en eerlijke manier is geportretteerd, zodat ze haar eigen woorden en observaties kan herkennen als ze ze leest. Heel belangrijk in deze kwetsbare tijden.”


Meer Noorwegen