Koning Harald leidt ministerraad voor het eerst telefonisch

Vorsten

2020-03-13 14:09:46

Koning Harald leidt vrijdag voor het eerst in zijn leven de ministerraad telefonisch. Deze nieuwe manier van werken is ingesteld nadat de koning en koningin voorlopig in quarantaine zijn geplaatst, omdat ze na 28 februari vanuit Jordanië zijn teruggekeerd naar Noorwegen. Beide vertonen geen symptomen van het virus.

Naast de koning waren ook zes ministers afwezig bij de ministerraad. Kroonprins Haakon was wel fysiek aanwezig in de Raadszaal van het Koninklijk Paleis in Oslo. Ook gelden er strikte beperkingen rond het paleis zelf. Zo is het de mensen verboden om naar het plein van het paleis te gaan om de ceremonie te bekijken. Slechts een paar fotografen mochten aanwezig zijn.

In Noorwegen zijn 879 mensen besmet met het virus. Een van hen is eraan overleden. Noorwegen stelde donderdag een regel in dat iedereen die Noorwegen binnenkomt vanuit een ander land, 14 dagen in quarantaine moet om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook zijn alle scholen, universiteiten en restaurants gesloten en gaan publieke evenementen niet door.
Meer Noorwegen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!