Koningin Sonja ‘diep onder de indruk’ van werk verplegers

Vorsten

2020-05-12 10:24:32

Koningin Sonja van Noorwegen zou dinsdag eigenlijk naar een groot symposium gaan ter gelegenheid van de Internationale dag van de Verplegers. Omdat deze vanwege de coronacrisis niet doorgaat, heeft de vorstin een video opgenomen waarin ze onder meer vertelt hoe diep ze onder de indruk is van hun werk.

Sonja had uitgekeken naar het symposium. “Vanwege de coronasituatie kunnen we helaas niet bijeenkomen. In plaats daarvan zijn jullie waar jullie het meest nodig zijn: aan het werk bij zorginstellingen door het hele land.”

In de video vraagt de koningin zich hardop af wat het werk van verplegers inhoudt. “Een deskundige verzorger die er voor ons is wanneer het lichaam het laat afweten. We zijn dan waarschijnlijk op ons kwetsbaarst en dan zorgt er iemand met grote kalmte, met een opbeurende glimlach, wijsheid, warme handen en een goed humeur voor ons.”

Engelen

Ook blikt Sonja terug op het moment dat haar echtgenoot koning Harald zelf in aanraking kwam met verplegers. “Ik wil met jullie delen wat mijn man zei nadat hij een hartoperatie had ondergaan en zo goed was geholpen. Hij noemde de verplegers toen: mijn engelen. Jullie zijn zo belangrijk voor ons.”

De koningin is diep onder de indruk van de inspanningen van de verzorgers. “Zowel in het werk dat jullie dagelijks doen als tijdens de crisis waar we momenteel mee te maken hebben.”

Sonja ‘feliciteert’ alle verplegers op deze dag. “Bedankt voor alles wat jullie doen. Veel succes met jullie essentiële werk.”


Meer Noorwegen

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt