Kroonprins Haakon spreekt waardering uit voor ziekenhuispersoneel

Vorsten

2020-03-24 22:40:36

De Noorse kroonprins Haakon heeft via een videoverbinding medewerkers van een ziekenhuis in Bergen toegesproken. Hij bedankte de medici voor hun inzet om de coronacrisis het hoofd te bieden.

In het Haukeland universiteitsziekenhuis in Bergen spraken zo’n 300 betrokkenen uit de Noorse zorgwereld over de coronacrisis. Veel deelnemers deden dat overigens via een videoverbinding, net als Haakon. De kroonprins was niet als gast aangekondigd. Daarom was het voor de deelnemers een extra verrassing dat hij het woord nam.

“Het werk dat u doet in de ziekenhuizen en de inspanningen die de hele gezondheidssector levert, zijn ongelooflijk belangrijk voor ons allemaal”, zei Haakon. “Namens iedereen in de samenleving wil ik jullie laten weten dat we de inspanning die u levert enorm waarderen en dat we achter het hele gezondheidszorgsysteem staan.”

Haakon zei de volle overtuiging te hebben dat de Noorse zorgmedewerkers in staat zijn de vele patiënten die de komende dagen een beroep zullen doen op ziekenhuizen en artsen vakkundig en goed te kunnen helpen het virus te overwinnen.


Meer Noorwegen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!