Noors staatsbezoek aan Finland begonnen

Vorsten

2016-09-06 21:08:00

Koning Harald en koningin Sonja van Noorwegen zijn dinsdag begonnen aan hun staatsbezoek aan Finland. Het Noorse koningspaar blijft tot en donderdag in het buurland.

Harald en Sonja begonnen hun bezoek in de Finse hoofdstad Helsinki. Daar stond onder meer een officiële welkomstceremonie en een ontmoeting met premier Juha Sipilä op het programma. Bij het presidentieel paleis in Helsinki werden ze welkom geheten door de Finse president Sauli Niinistö en zijn vrouw Jenni Haukio.

Woensdag gaat het Noorse koningspaar langs bij een ziekenhuis in Helsinki en worden verschillende bedrijven bezocht.

Het gezelschap, dat naast Harald en Sonja bestaat uit vertegenwoordigers van de Noorse overheid en het bedrijfsleven, reist vervolgens verder naar het noordwesten van Finland. In Oulu is een bezoek aan een universiteit gepland. Het programma staat hier in het teken van technologie. Ook gaan Harald en Sonja langs bij de campus van Nokia.

Het staatsbezoek aan Finland is het tweede dat Harald en Sonja dit jaar afleggen. In april ging het koningspaar naar Italië. In 2007 bracht de Noorse vorst voor het laatst een staatsbezoek aan Finland.


Meer Noorwegen

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana