Noren juichen koninklijke familie toe

Vorsten

2016-01-17 13:05:00

OSLO – Duizenden Noren hebben de Noorse koninklijke familie toegejuicht bij het Koninklijk Paleis in Oslo. Koning Harald en koningin Sonja verschenen met de hele familie even op het paleisbalkon nadat ze een rondgang hadden gemaakt langs de wintersportactiviteiten die rond het Slott zijn georganiseerd. Ook de koninklijke gasten uit de buurlanden, koningin Margrethe van Denemarken en het Zweedse koningspaar, namen deel aan het huldeblijk op het balkon.

Koning Harald en koningin Sonja zeiden dat ze zeer hebben genoten van de activiteiten die voor de jeugd zijn opgezet rond het paleis. Zo is de mogelijkheid om te snowboarden, skiën en langlaufen. Harald was de regering en het sportverbond zeer dankbaar dat ze de dat mogelijk hebben gemaakt, zo zei hij in een kort gesprek met de media. “Het is fantastisch”, aldus koningin Sonja.

Het was een speciale wens van het koningspaar om de hele bevolking te betrekken bij hun zilveren regeringsjubileum. Zelf meedoen was er niet bij, zei koning Harald (78) lachend op de vraag of hij zelf de ski’s niet had willen onderbinden. Tienduizenden Noren zijn in het zonnige maar koude Oslo (min acht graden) op de been voor het jubileumfeest.


Meer Noorwegen

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana