Veel cultuur voor jarig Noors koningspaar

Vorsten

2017-06-12 18:28:00

De Noorse koning Harald en zijn vrouw koningin Sonja hebben maandag in de regen in Kvamsfjellet hun jubileumreis voortgezet die op touw is gezet ter gelegenheid van beider tachtigste verjaardag. De koning bereikte die mijlpaal in februari en de koningin hoopt volgende maand tachtig te worden.

Op het programma in de gemeente Nord-Fron veel aandacht voor cultuur en muziek, waarbij ook Peer Gynt – bekend uit een toneelstuk van Henrik Ibsen én van het gelijknamige muziekstuk van Edvard Grieg – een belangrijke rol speelde. Het koningspaar kreeg in het openluchttheater Høgfjellsscena een fusie van beide werken voorgeschoteld.

Het koningspaar ging afgelopen jaar ook al op jubileumreis, toen vanwege het zilveren regeringsjubileum. Koning en koningin zakten toen aan boord van het koningsschip Norge de Noorse kust af, van Tromsø naar Kristiansand. Dit jaar is daarom gekozen voor een bezoek aan het binnenland, aan de regio Hedmark en Oppland, met visites onder meer aan Hamar en Lillehammer.


Meer Noorwegen

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.