Opwaaiend rokje Kate Down Under

Vorsten

28-05-2014 15:53:00

SYDNEY – Een Australische krant heeft in navolging van het Duitse Bild de foto van het achterwerk van Catherine, de hertogin van Cambridge, gepubliceerd. Volgens journalist Annette Sharp van Sydney Daily Telegraph is het verbod waar de Britse media zich aan houden erg achterhaald.

De Britse kranten kozen er gezamenlijk voor om de inmiddels beruchte foto van Catherine, waarop haar jurk even door een windvlaag wordt opgetild, niet onbewerkt te publiceren. Nadat Bild de foto had geplaatst, deed Sydney Daily Telegraph dat ook. Sharp ziet niet in waarom haar werkgever het voorbeeld van de Britten zou moeten volgen. “Het lijkt me belachelijk om van media elders te verwachten om hetzelfde te doen, zeker in een wereld waar bloot en commercie hand in hand gaan”, schrijft ze.

Tabloids als Daily Mail hebben de foto eveneens geplaatst, maar dan zodanig geblurd dat de vrouw van prins William eigenlijk amper te zien is. Volgens The Guardian hebben ze daar nog net geen grens mee overschreden. Daily Mail-columniste Amanda Platell legt de schuld overigens helemaal bij Catherine zelf. “Wordt het niet tijd dat ze, als door de wol geverfd lid van de koninklijke familie, meer haar best gaat doen om zich te bedekken?”

Meer Vorstenhuizen