Prins Albert drie dagen in Chili

Vorsten

01-07-2014 15:15:00

SANTIAGO – Prins Albert II van Monaco brengt deze week een driedaags bezoek aan Chili. Hij heeft in Santiago een onderhoud met president Michelle Bachelet, die net is teruggekeerd van een visite aan de Amerikaanse president Barack Obama.

Aanleiding voor het bezoek van Albert is de vijfde editie van de zogenoemde ‘Monaco Blue Initiative’ dat dinsdag en woensdag in Santiago wordt gehouden. Twee dagen lang praten wetenschappers, politici, ondernemers en vertegenwoordigers van belangengroepen over de beste manier om de oceanen te behouden. Albert was aanwezig bij de opening en houdt de slottoespraak.

Het gaat daarbij onder meer om bescherming van de biodiversiteit, bescherming van leven in de oceaan en een duurzaam beheer. Prins Albert zet zich daar al jaren voor in, in navolging van een zijn voorgangers, prins Albert I. In dat kader bezocht hij maandag op de eerste dag van zijn bezoek aan Chili ook de havenstad Valparaiso, waar hij onder meer een kijkje nam bij de Chileense marine en bij het Oceanografisch museum.

Voor Chili is het het tweede vorstelijk bezoek in een week. Dit weekeinde nog bracht de Britse prins Harry een bezoek aan het Zuid-Amerikaanse land. Ook hij bezocht toen Valparaiso.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord