Prins Bernhard schudt op circuit hand van Hamilton

Vorsten

2021-09-02 18:13:54

Circuiteigenaar prins Bernhard heeft donderdag de hand geschud van Lewis Hamilton op het circuit van Zandvoort. De coureur van Mercedes, zevenvoudig wereldkampioen, is aangekomen in de kustplaats vanwege de Dutch Grand Prix die dit weekend plaatsvindt.

Het niet schudden van handen is nog steeds een van de basisregels die er zijn om de verspreiden van corona tegen te gaan. Dat staat op de website met de coronaregels van de Rijksoverheid. Eerder dit jaar hield ook koning Willem-Alexander zich niet aan deze basisregel toen hij een Haagse volkswijk bezocht. Bernhard droeg overigens wel een mondkapje.

Het is voor het eerst in 36 jaar dat de Dutch Grand Prix plaatsvindt in Zandvoort. Het evenement is niet onomstreden. Milieuorganisaties probeerden vorige week nog bij de rechter de race te laten verbieden. Maar de rechter besloot dat het te kort dag was om de Grand Prix nog te cancelen.

Ook de evenementensector is boos, omdat de meerdaagse Grand Prix wel door mag gaan en festivals niet. Zij wijzen er daarbij op dat de Grand Prix met optredens van dj’s, een camping en tienduizenden bezoekers erg veel weg heeft van de festivals die wel verboden zijn. Prins Bernard lag afgelopen weken ook onder vuur omdat hij artiesten vroeg om gratis op te treden.

Sportief directeur Jan Lammers reageerde op alle commotie door te zeggen dat de media er alleen maar op uit zijn om de prins te ‘bashen’. Prins Bernhard weigerde in te gaan op alle commotie.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek