Prins Edward reikt prijzen uit in Canada

Vorsten

2014-09-14 10:22:00

VANCOUVER – Prins Edward heeft zaterdag in Victoria, de hoofdstad van de Canadese provincie Brits Columbia, de Hertog van Edinburgh-prijzen uitgereikt aan 87 jonge Canadezen. De jongste zoon van koningin Elizabeth is met zijn vrouw Sophie een week in Canada.

De ‘Duke of Edinburgh Award’ is in 1956 ingesteld door Edwards vader, prins Philip, hertog van Edinburgh. Het doel is om bij jongeren een gevoel van verantwoordelijkheid te ontwikkelen voor zichzelf en voor de gemeenschappen waarin ze leven door middel van zelfredzaamheid, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid.

”Jullie hebben jezelf overtroffen, hebben wellicht jezelf en anderen verrast door buiten je comfortzone te stappen, met als resultaat dat je nu meer zelfvertrouwen hebt en weet wat je kunt bereiken. Daar hebben jullie later in je leven veel aan”, aldus Edward in zijn toespraak tot de prijswinnaars, jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 24 jaar.

Edward en Sophie zijn zondag in Vancouver, waar ze onder meer een wandeling maken langs een stukje van de Trans-Canada Trail in het Capilano Regionale Park.


Meer Vorstenhuizen