Prins Harry racet in F1-simulator

Vorsten

27-06-2014 15:22:00

SAO PAULO – De Britse prins Harry heeft donderdag een bezoek gebracht aan het Ayrton Senna Instituut in de Braziliaanse stad São Paulo. De kleinzoon van koningin Elizabeth nam daar ook even plaats in een racesimulator.

Het Ayrton Senna Instituut is opgericht ter ere van de legendarische F1-coureur Ayrton Senna die in 1994 op 34-jarige leeftijd overleed tijdens de Grote Prijs van San Marino. Het instituut geeft kinderen kans op onderwijs om zo sociale uitsluiting en ongelijkheid binnen de Braziliaanse samenleving te bestrijden.

Bij zijn bezoek aan het instituut stapte Harry in de racesimulator om zijn rijvaardigheid uit te testen. Helaas voor de broer van prins William is hij niet zo behendig achter het stuur van een F1-bolide. De roodharige prins crashte meerdere keren met zijn virtuele auto. Harry schudde verder ook nog de hand met de zus van Ayrton Senna, die het instituut heeft opgericht, signeerde een helm en sprak met een aantal kinderen.

Het instituut was de laatste stop van Harry op zijn reis door Brazilië. De prins begint vrijdag aan een 3-daags bezoek aan Chili.

Meer Vorstenhuizen