Prinses Beatrice bij huwelijk Amedeo

Vorsten

05-07-2014 13:34:00

ROME – De Oranjes zijn zaterdag niet vertegenwoordigd bij het huwelijk van de Belgische prins Amedeo en Lili Rosboch von Wolkenstein. Dat is niet zo vreemd, ondanks de goede banden tussen de koninklijke families van Nederland en België. Voor het huwelijk in Rome zijn in de eerste plaats familie en vrienden uitgenodigd en Amedeo (28) heeft geen leeftijdgenoten in het Nederlandse koningshuis.

Het Britse koningshuis daarentegen is wel aanwezig, met prinses Beatrice van York (25), de oudste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson. Zij is al langer bevriend met Amedeo en was ook al eerder te gast bij feestjes in Brussel.

Luxemburg is ruim vertegenwoordigd, met erfgroothertog Guillaume en zijn van oorsprong Belgische vrouw Stéphanie, alsmede prins Jean en zijn zus prinses Margeretha, die is getrouwd met prins Nikolaus van Liechtenstein. De Belgische en Luxemburgse vorstenhuizen zijn familie van elkaar. Groothertog Henri en koning Filip zijn neven – hun moeder respectievelijk vader waren zus en broer.

Verder staat op de gastenlijst veel Belgische adel en zijn er veel leden van het voormalige Oostenrijkse keizershuis, de Habsburgers. Amedeo is behalve prins van België door zijn vader Lorenz ook aartshertog van Oostenrijk-Este.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord