Prinses Beatrix bij In Vrijheid Verbonden

Vorsten

2014-01-28 16:11:00

UTRECHT – Prinses Beatrix kwam dinsdagmiddag naar Utrecht om de negende bijeenkomst bij te wonen van In Vrijheid Verbonden. De negende presentatie staat in het kader van het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden.

Tijdens de bijeenkomst presenteerden vertegenwoordigers van het boeddhisme, hindoeïsme, jodendom, christendom en de islam hun droom voor Nederland. Deze presentatie van dromen is een aanvulling op het boek Mijn droom voor het land, dat koning Willem-Alexander ontving bij de aanvaarding van zijn ambt.

In Vrijheid Verbonden is een groep mensen die vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen samenwerken. Diverse vertegenwoordigers hebben de handen ineen geslagen om zich gezamenlijk te presenteren en zich samen sterk te maken voor de democratie. ”We willen de rijkdom laten zien van de diverse religieuze en levensbeschouwelijke tradities in Nederland. We hebben respect voor het eigen geluid van een ieder. En we proberen publiekelijk uitdrukking te geven aan gevoelens van waardering”, zegt voorzitter Inder Lalbahadoersing van de stuurgroep.

De eerste presentatie van In Vrijheid Verbonden vond plaats op 15 december 2005 op initiatief van het Nationaal Comité Zilveren Regeringsjubileum Koningin Beatrix in de Dom in Utrecht.


Meer Vorstenhuizen