‘Queen leaset dure heli voor William en Kate’

Vorsten

21-06-2014 11:26:00

LONDEN – Koningin Elizabeth heeft prins William en zijn Catherine een helikopter ter waarde van 8 miljoen pond (10 miljoen euro) cadeau gedaan. Dat meldt Mirror. De monarch leaset de Agusta A190S Grand voor het stel omdat ze het veiliger vindt om altijd dezelfde heli te gebruiken, dan steeds een andere te huren wanneer dat nodig is.

De luxe helikopter is gebouwd in 2008 en heeft nog geen vaste eigenaar gehad. Hij kan meer dan 4 uur in de lucht blijven voordat er getankt moet worden en behaalt een maximumsnelheid van 290 kilometer per uur. Zo is het stel na publieke optredens snel thuis en kan het paar meer tijd doorbrengen met zoontje George.

Hoewel de hertog van Cambridge zijn helikoptervliegbrevet op zak heeft, is niet bekend of hij zelf ook wil plaatsnemen nemen achter de stuurknuppel.

Familieleden

Volgens een bron is de nieuwe heli vooral voor William en Catherine bedoeld, maar zullen er soms ook andere leden van de koninklijke familie in vervoerd worden. “Aangezien William en Catherine de komende jaren steeds meer officiële verplichtingen krijgen, zullen ze er naar verwachting veel tijd in doorbrengen.”

De koninklijke familie wordt geen eigenaar van de helikopter, benadrukt een woordvoerder van de koningin. “De helikopter wordt voor een vast aantal uren per jaar geleaset. Dit levert een goede prijs op en zorgt voor meer veiligheid dan wanneer er steeds een heli gehuurd moet worden.”

Meer Vorstenhuizen