Prinses Elena zwaait paralympiërs uit

Vorsten

2016-08-30 18:43:00

Prinses Elena van Spanje heeft dinsdag de Spaanse atleten uitgezwaaid die volgende maand deelnemen aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Naast de zus van koning Felipe kwam de Spaanse vicepremier Soraya Saenz de Santamaría naar de officiële afscheidsceremonie van de sporters in Madrid.

De erevoorzitter van het Spaanse Paralympisch Comité zei dat het haar veel voldoening en vreugde gaf om het vertrekmoment met de sporters te mogen meemaken. ”Jullie gaan Spanje vertegenwoordigen en ik hoop dat jullie het maximale uit jezelf halen”, zei Elena. ”Heb een goed reis en veel geluk!”, aldus Elena.

Het Spaanse paralympische team bestaat uit 127 atleten, eentje meer dan de Nederlandse ploeg. De paralympische spelen beginnen op 7 september in Rio de Janeiro. Prinses Margriet is bij de officiële opening. De dagen daarna is ze bij wedstrijden van onder meer tafeltennis, rolstoelbasketbal, triatlon en roeien. Ze zal ook medailles uitreiken, het Paralympisch Dorp bezoeken en sporters, coaches en begeleiders van het Nederlandse team ontmoeten. Ook de Belgische prinses Astrid en haar man prins Lorenz bezoeken de Paralympische Spelen.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek