Spitsuur op paleis Noordeinde

Vorsten

2014-10-14 10:41:00

DEN HAAG – Het wordt woensdag druk op het Noordeinde in Den Haag. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima krijgen niet alleen het Spaanse koningspaar op kennismakingsbezoek. Willem-Alexander ontvangt in de ochtend ook nog eens drie ambassadeurs voor het aanbieden van hun geloofsbrieven, zo maakte de RVD dinsdag bekend.

De ambassadeurs worden met een koets opgehaald en naar het paleis gebracht. Achtereenvolgens gaan Vusi Bruce Koloane (Zuid-Afrika), Orsolya Szijjártó (Hongarije) en Konstantine Surguladze (Georgië) bij de koning langs om hem twee documenten te overhandigen. Eén waarin staat dat hun voorganger is teruggeroepen en één waarin hun eigen benoeming wordt gemeld.

Voor de ontvangsten zijn drie kwartier uitgetrokken. Dat betekent dat er maar een half uur tijd zit tussen het geplande vertrek van de ambassadeur van Georgië (11.45 uur) en de aankomst van koning Felipe en koningin Letizia (12.15 uur). Het Spaanse koningspaar luncht op het paleis, alvorens op het Binnenhof beleefdheidsbezoeken af te leggen aan parlement en minister-president.


Meer Vorstenhuizen