Vlekkeloze Prinsjesdagoefening in Den Haag

Vorsten

2014-09-13 13:53:00

DEN HAAG – Paarden en ruiters van de marechaussee hebben zaterdagmiddag voor goed gevulde tribunes geoefend voor Prinsjesdag. De 25 paarden werden op het Haagse Lange Voorhout blootgesteld aan onder meer harde muziek, sirenes van politiemotoren en rook, zodat ze eraan kunnen wennen. De oefening is volgens een woordvoerder van de marechaussee vlekkeloos verlopen.

De traditionele, spectaculaire oefening van de Cavalerie ere-escorte op het Scheveningse strand is maandag. De gouden koets legt zondag een trainingsrondje af over de route voor Prinsjesdag, daarnaast is er een internationaal cavaleriedefilé op het Lange Voorhout met 120 paarden. Zaterdag kon het publiek in de Haagse binnenstad ook genieten van een hoedenshow en waren tal van gebouwen langs de Prinsjesdagroute, zoals de Eerste en Tweede Kamer, de Raad van State en Hotel Des Indes toegankelijk.

De Haagse binnenstad staat tot en met dinsdag in het teken van 200 jaar Prinsjesdag. Koninklijke evenementen worden tot en met dinsdag afgewisseld met activiteiten op het gebied van cultuur, mode, gastronomie en historie.


Meer Vorstenhuizen