Carl Gustaf nodigt president India uit

Vorsten

24-04-2015 08:41:00

STOCKHOLM – Op uitnodiging van de Zweedse koning Carl XVI Gustaf brengt de president van India binnenkort een staatsbezoek aan Zweden. Het staatsbezoek begint 31 mei en duurt tot en met 2 juni, maakte het Zweedse hof vrijdag bekend.

De president van India Pranab Mukherjee komt met een delegatie die bestaat uit vertegenwoordigers van de politiek en het bedrijfsleven. Op het programma staan gesprekken en ontmoetingen met Zweedse ministers, parlementariërs en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven.

Het staatsbezoek is bedoeld om de politieke, economische en culturele betrekkingen tussen Zweden en India op de lange termijn te versterken. De belangrijkste thema’s van het bezoek zijn innovatie en duurzame ontwikkeling. De focus ligt op life sciences, een technologische sector die gericht is op de gezondheid van mens en dier.

Het wordt de eerste keer dat een staatshoofd van India een staatsbezoek aan Zweden brengt. De Zweedse koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia bezochten India in 1993. Dat staatsbezoek van destijds was ook het eerste dat de Scandinaviërs aan India brachten.


Meer Zweden