Victoria en Ayako bij galaconcert in Tokio

Vorsten

2018-09-04 14:37:00

De Zweedse kroonprinses Victoria heeft haar werkbezoek aan Japan dinsdagavond afgesloten met het bijwonen van een galaconcert in de Suntory Hall in Tokio.

Met de muzikale avond werd stilgestaan bij de 150ste verjaardag van het aangaan van diplomatieke betrekkingen tussen Japan en Zweden op 11 november 1868. Nederland, dat in die tijd als een van de weinige landen handelsbetrekkingen had met Japan, bemiddelde daarbij.

Kroonprinses Victoria, die zondag in Japan aankwam, werd bij de uitvoering van het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Stockholm, vergezeld door de Japanse prinses Ayako. Voor haar was het een van haar laatste officiële optredens namens de keizerlijke familie. Ayako trouwt eind volgende maand en verliest dan haar titel en lidmaatschap van het keizerhuis.

Gevarieerd programma

De prinsessen kregen een gevarieerd muzikaal programma voorgeschoteld door het orkest dat onder leiding stond van Sakari Oramo. Zo werden er werken gespeeld van Sibelius, Björling, Mozart, Dvorak en Beethoven.

Eerder op de dag had Victoria in Karuizawa deelgenomen aan gesprekken aan de zogenoemde ‘Keystone-dialoog’ over het duurzaam maken van de visserij, als onderdeel van de duurzaamheidsdoelstellingen die de lidstaten van de VN met elkaar hebben afgesproken.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig