Victoria werkt achter de schermen

Vorsten

2016-02-25 15:37:00

STOCKHOLM – De hoogzwangere kroonprinses Victoria heeft  geen openbare optredens meer. Maar achter de paleisdeuren gaat haar werk gewoon door, zo laat het Zweedse hof donderdag zien.

In het Koninklijk Paleis ging ze aan de slag als pleitbezorger van de Verenigde Naties voor de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen. Daar sprak ze over met kabinetssecretaris Annika Söder en de staatssecretarissen Ulrika Modéer (internationale ontwikkelingssamenwerking) en Annelie Roswall (Financiën).

De Zweedse kroonprinses werd vorige maand door VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon gevraagd één van de zestien speciale pleitbezorgers te worden.  In 2015 stelden de organisatie namelijk nieuwe ontwikkelingsdoelen op.

Het gezelschap bestaat verder uit uit koningin Mathilde van België, sheikha Moza van Qatar, internet-ondernemer Jack Ma, voetballer Lionel Messi, zangeres Shakira, Unilever-baas Paul Polman, en Graça Machel, lid van The Elders en eerder First Lady van zowel Mozambique als Zuid-Afrika.

Voorzitters van de zogenoemde ‘Sustainable Development Goals Advocacy Group’ zijn de Noorse premier Erna Solberg en president John Mahama van Ghana.


Meer Zweden

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?