WK bepaalt agenda Zweedse royals

Vorsten

25-02-2015 16:34:00

FALUN – De Zweedse koninklijke agenda wordt voor de rest van de week bepaald door het wereldkampioenschap Noords skiën. In verschillende samenstellingen is de koninklijke familie tot en met zondag elke dag vertegenwoordigd bij de titelstrijd in Falun, waar in het Lugnet skistadion 21 gouden medailles zijn te verdienen.

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia hadden woensdag in Falun een ontmoeting met de Zweedse gouden medaille-winnares bij het langlaufen, Charlotte Kalla. Die won dinsdag tijdens een stevige sneeuwbui de 10 kilometer freestyle. Eerder pakte ze al het brons in de skiathlon. Ook Charlotte’s ouders waren bij het treffen aanwezig, getuige de foto die het koningshuis op Facebook plaatste.

Het koningspaar blijft tot het einde van de competitie in Falun. Koning Carl Gustaf is dan ook beschermheer van het wereldkampioenschap. Zijn schoonzoon prins Daniel is dat van het lokale organisatiecomité. Hij wordt samen met kroonprinses Victoria, en waarschijnlijk ook dochtertje Estelle, weer verwacht op vrijdag, zaterdag en zondag. Prins Carl Philip komt donderdag al weer naar Falun en ook blijft verder het hele weekeinde.

Meer Zweden