Zweeds koningspaar stuurt beste wensen voor Midzomer

Vorsten

19-06-2020 13:05:30

Het Zweedse koningspaar heeft vrijdag, aan de vooravond van het Midzomer-weekeinde, van zich laten horen vanuit de koninklijke zomerresidentie Solliden bij Borgholm, op het eiland Öland. Koning Carl Gustaf en koningin Silvia die vrijdag precies 44 jaar zijn getrouwd, wensten de Zweden een ‘gelukkige zonnewende’ toe: ‘Glad Midsommar’.

Het koningspaar dat zijn trouwdag deelt met oudste dochter kroonprinses Victoria, die tien jaar is gehuwd, heeft de afgelopen maanden doorgebracht in Stenhammar Slott ten zuiden van Stockholm. Daar schermden koning en koningin zich af vanwege de coronacrisis die Zweden nog altijd in haar greep heeft. Carl Gustaf (74) en Silvia (76) gebruikten videobellen om in contact blijven met de ontwikkelingen, en de koning sprak van het kasteel en de kasteeltuin de bevolking ook een aantal keren toe.

Solliden is sinds jaar en dag een favoriet vakantieverblijf. Daar wordt ook jaarlijks op 14 juli de verjaardag gevierd van kroonprinses Victoria, waarbij het publiek welkom is om haar in de tuin persoonlijk te komen feliciteren. Op het eiland is de verjaardag een lokale feestdag, Victoriadag, en in het atletiekstadion van Borgholm is ’s avonds altijd een muzikaal festijn waarbij de kroonprinses ook de naar haar vernoemde sportbeurs uitreikt. Vanwege de coronacrisis gaan die festiviteiten dit jaar niet door.


Meer Zweden

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.