Zweedse paleizen deze zomer beperkt open

Vorsten

15-06-2020 14:57:01

Het koninklijke paleis in de Zweedse hoofdstad Stockholm is vanaf juli weer gedeeltelijk open. Dat heeft koning Carl Gustaf besloten nu ook allerlei staatsmusea toegankelijk zijn voor publiek. Ook op andere plekken in Stockholm gaan de deuren van koninklijke attracties weer open.

In het koninklijk slot gaat een tentoonstelling van start rond het werk van tapijtkunstenaresse Märta Måås.

Het Koninklijk domein Drottningholm, dat iets buiten Stockholm in Ekerö ligt, gaat ook op 1 juli weer open voor publiek. Zo kunnen de bezoekers weer een kijkje nemen in het Chinese paviljoen. De eetgelegenheden bij het slot zijn ook weer open, maar bezoekers moeten zich wel aan de coronaregels houden. De medewerkers van Drottningholm Slott hebben gezorgd dat eten en drinken kan worden afgehaald en kan worden geconsumeerd op ruim bemeten picknickplaatsen.

Elders in Zweden opent ook het kasteel Gripsholm de deuren weer. Wie de koninklijke domeinen wil bezoeken, moet wel van tevoren een kaartje kopen omdat er maar een beperkt aantal mensen per dagdeel worden toegelaten.


Meer Zweden

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.