2,5 miljoen kijkers voor Koningsdag

Vorsten

2015-04-28 06:16:00

AMSTERDAM – Ruim 2,5 miljoen mensen hebben maandag gekeken naar de festiviteiten van Koningsdag vanuit Dordrecht. De NOS-uitzending op NPO1 staat daarmee op de eerste plaats van het dagelijkse kijkerslijstje van de Stichting KijkOnderzoek. Naar de samenvatting ‘s avonds keken nog eens 1,4 miljoen mensen.

Het koningsdagconcert, ook vanuit Dordrecht, eindigde op de 23e plaats met ruim 500.000 liefhebbers. Vorig jaar, toen het koningspaar de Noord-Hollandse plaatsen De Rijp en Amstelveen bezochten, keken 1,7 miljoen mensen naar de live-uitzending.

De koninklijke gasten arriveerden maandag in Dordrecht rond 11.00 uur per boot aan het Groothoofd, waar een parade van oude en nieuwe vaartuigen over het water voorbij kwam. Daarna maakten ze een tocht langs de ‘iconen’ van Dordrecht en eindigden ze op het Statenplein voor de feestelijke afsluiting ‘De Dordtse jeugd is het einde’.

Koningsdag was dit jaar voor het eerst op de echte verjaardag van Willem-Alexander. Vorig jaar was het feest een dag eerder, omdat 27 april toen op een zondag viel. Anders dan voorgaande jaren bezocht het gezelschap één plaats in plaats van twee.


Meer Overig

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig