Artiest circusfestival Monte Carlo overleden

Vorsten

15/01/2015 1:36 pm

MONTE CARLO – Een tragisch begin van het International Circus Festival van Monte Carlo, waarvan prinses Stéphanie van Monaco president is. Een van de motorrijders is woensdagavond omgekomen toen hij repeteerde voor een stunt. De officiële opening van het circus is donderdag.

De 24-jarige Italiaanse motorrijder viel nadat hij met zijn voertuig van een trampoline op een platform wilde springen. Hij was op slag dood, schrijven diverse Franstalige nieuwssites. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het circusfestival dat zo’n ernstig ongeluk heeft plaatsgevonden. De organisatie heeft laten weten dat de show doorgaat uit respect voor de overleden medewerker. Er wordt een eerbetoon aan de artiest voorbereid.

Het International Circus Festival werd in 1974 opgericht door wijlen prins Rainier III, de vader van Stéphanie. De nu 49-jarige Stéphanie raakte al op jonge leeftijd betrokken bij het circus en tegenwoordig heeft ze er als president een grote vinger in de pap. Zo mag de prinses haar zegje doen over de acts die worden uitgekozen, de choreografie, de kostuums van de artiesten, de muziek en belichting.

Olifant

Stéphanie was twee dagen geleden op bezoek bij het circus. Ze aaide een olifant en ging met het dier op de foto. Ze droeg tijdens haar bezoek een trui waarop ‘personeel’ stond.

Het circus is tien dagen te bezoeken.

Gratis voor jou


Meer Monaco