De erfenis van Diana

redactievorsten

24/08/2012 6:50 am

Vijftien jaar geleden maakte een tragisch ongeval een eind aan het leven van prinses Diana. De prinses, die een menselijk gezicht gaf aan de afstandelijke Britse koninklijke familie, is op dat moment een echt stijlicoon en de meest gefotografeerde vrouw ter wereld. Haar bekendheid heeft ze altijd ingezet voor liefdadigheid. Een voorbeeld dat haar zonen prins William en prins Harry (en Catherine!) nog steeds inspireert.

Prinses Diana speelt een grote rol in de opvoeding van haar zonen. Zo wil ze dat William en Harry beseffen dat de meeste mensen het niet zo goed getroffen hebben als de koninklijke familie. En hoe belangrijk het is om je in te zetten voor mensen die het moeilijk hebben. Om naast mensen te staan, echt contact met hen te maken, hen aan te raken. William en Harry gaan al op jonge leeftijd mee naar projecten van Centrepoint, een organisatie die daklozen opvangt. De verhalen die de prinsen daar horen, maken veel indruk.

Op 1 juni 1993, vier jaar voor haar overlijden, maakt Diana een testament op. Hierin wordt vastgelegd dat haar bezittingen na haar dood eerlijk onder haar kinderen William en Harry worden verdeeld.

Weten hoe het nu met de prinsen gaat? En welke erfenis prinses Diana aan haar jongens heeft nagelaten? Lees het in de nieuwe Vorsten Royale!

Gratis voor jou


Meer Overig