Deel jouw toekomstdroom voor Nederland

redactievorsten

11/04/2013 7:00 am

De dromen die we hebben voor ons land geven een inspirerend beeld van de mooiere en betere wereld die we onszelf en elkaar toewensen. Daarom vraagt het Nationaal Comité Inhuldiging alle inwoners van ons Koninkrijk om je droom bekend te maken. Dus heb jij een inspirerende droom voor Nederland en/of de Caribische gebieden van ons Koninkrijk? Dit is jouw kans om deze droom te delen met de rest van het land. Als inspiratiebron voor elkaar en onze nieuwe Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Daarnaast zal een jury dromen selecteren voor publicatie in het Droomboek dat op 5 september 2013 aan het Koningspaar zal worden aangeboden. Misschien ben jij daar straks wel bij.

Deel hier jouw droom!

Deel jouw droom
Het Nationaal Comité Inhuldiging nodigt je uit om jouw droom voor ons land op de site van Dromen Delen te plaatsen. En deze zo te delen met anderen.
De actie loopt t/m 20 april 2013 en iedereen kan meedoen.

De vorm is vrij
De vorm waarin jij jouw droom wilt delen is vrij. Het mag een eenvoudige zin tekst zijn, maar ook een gedicht. Of een (webcam-)video, foto, tekening of schilderij. Of misschien wil je wel een muziek- of theaterstuk maken waarin jij jouw visie op een mooier en beter Koninkrijk weergeeft. Maak in dat geval een foto of video en plaats deze, voorzien van een toelichting, op de site van Dromen Delen. Alles kan en mag, als het maar respectvol is voor elkaar.

Zo ontstaat een staalkaart van dromen, ambities en hoop voor Nederland en Caribische gebieden van het Koninkrijk. Dit inspirerende platform zal ook na de actie nog lange tijd te bezoeken zijn.

Jouw droom in het Droomboek? De meest verrassende, inspirerende en begrijpelijke dromen maken kans om geselecteerd te worden door een jury van prominente Nederlanders. Deze dromen worden opgenomen in het Droomboek dat op 5 september 2013 aan het Koninklijk paar zal worden aangeboden. De inzenders van de geselecteerde dromen mogen hierbij aanwezig zijn. De geselecteerd dromen worden vanaf 5 april ook onderdeel van een buitententoonstelling op Paleis Het Loo. Voor meer informatie over het droomboek klik hier.

Droomboek voor iedereen
Het Droomboek zal vanaf 5 september 2013 als e-book te downloaden zijn op deze website. Daarnaast wordt het in gedrukte vorm gratis ter beschikking gesteld aan elke inwoner van Nederland en het Caribisch gebied die hier prijs op stelt (1 boek per huishouden).

Steun de dromen van anderen
Dit unieke dromenplatform biedt niet alleen de mogelijkheid om jouw droom voor ons land bekend te maken en te delen. Je kunt ook dromen van anderen bekijken en deze steunen! Op de pagina Ingezonde Dromen  kun je alle ingezonden dromen bekijken en je steun betuigen als jij deze droom deelt. De meest gesteunde dromen krijgen een ereplaats in de ranking. En dat is op zich al een droom!

Bijzondere dank aan de Nationale Postcode Loterij
Dit initiatief is zowel financieel als organisatorisch tot stand gekomen dankzij de Nationale Postcode Loterij. Marieke van Schaik, Managing Director van de Nationale Postcode Loterij: ‘Als organisatie geloven wij in de kracht van dromen. Dagelijks maken wij de dromen van deelnemers en goede doelen waar. Met dit zeer positieve en sympathieke initiatief leveren wij graag een bijdrage om de dromen van het Nederlandse volk zichtbaar te maken. Als inspiratiebron voor het Koningspaar en elkaar. En om de wereld een beetje mooier te kunnen maken.’

Dus heb jij een droom? Deel nu jouw droom voor ons land hier ter inspiratie van ons allemaal!

Gratis voor jou


Meer Overig