Geen protesten op verjaardag koning Bhumibol

Vorsten

2013-12-04 08:05:00

BANGKOK – Betogers in de Thaise hoofdstad Bangkok zullen hun straatprotesten donderdag schorsen uit respect voor de 86e verjaardag van de Thaise koning Bhumibol Adulyadej.

Vrijdag na de verjaardag van Bhumibol zullen de betogers hun massabijeenkomsten hervatten om daarmee de regering en minister president Yingluck Shinawatra af te zetten. Dit heeft de protestleider woensdag aangekondigd: ”Vanaf 6 december zullen we blijven vechten, elk uur en elke minuut tot de overwinning”. De betogers belaagden de afgelopen dagen overheidsgebouwen om hun doel te bereiken.

De koning verleent desondanks donderdag op zijn verjaardag audiëntie aan premier Shinawatra, meldt persbureau Bloomberg. Eveneens ontvangt hij in het Klai Kang Won-paleis in de kustplaats Hua Hin ministers, parlementariërs, legerleiders en hoge ambtenaren. Bhumibol zal tijdens de bijeenkomst ook een toespraak geven, kondigde de voorlichtingsdienst van het Thaise koningshuis aan. De audiëntie in het zomerpaleis begint donderdag om 10.30 uur, lokale tijd.

Zijn 61-jarige zoon, kroonprins Maha Vajiralongkorn, heeft opgeroepen tot dialoog om een einde te maken aan de verdeeldheid in Thailand.


Meer Overig

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie