‘Koning heeft sympathieke ogen’

Vorsten

2015-05-13 07:31:00

AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander heeft sympathieke ogen. En Alexander Pechtold heeft juist een domme oogopslag. Dat oordelen de lezers van het tijdschrift Quest.

Het blad verdiepte zich in het fenomeen van de eerste indruk. Mensen vormen binnen 25 milliseconden na kennismaking een mening over een ander. Die indruk is echter niet zo betrouwbaar volgens de wetenschap. Quest stelde een test samen om te kijken welke gelaatstrekken met welke karaktereigenschappen worden geassocieerd.

Mensen konden via een onlinetest vier gezichten samenstellen met het haar, de ogen, oren, neus, mond en kin van diverse bekende Nederlanders. Onder hen de koning. De ogen van de koning passen volgens de deelnemers bij een sympathiek persoon. Politicus Alexander Pechtolds ogen worden beoordeeld als ‘passend bij een dom persoon’.

De ogen zijn volgens Quest bepalend voor de uitstraling van iemand. Die van Willem Holleeder bijvoorbeeld worden zowel bij de eigenschap ‘crimineel’ als de eigenschap ‘dominant’ het meeste gebruikt.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?