Koningin Beatrix niet blij met toneelstukje

redactievorsten

05-11-2012 20:27:42

Vandaag zijn de nieuwe ministers van het kabinet Rutte ll beëdigd op Paleis Huis den Bosch. Voorheen vond de beëdiging altijd plaats in beslotenheid, maar sinds vandaag is dat verleden tijd en wordt het rechtstreeks uitgezonden op televisie. Helaas liep het vanmorgen niet zo vlekkeloos als gepland….

De beëdiging zou live worden uitgezonden door RTL Nieuws en NOS. Vooraf was een tijd afgesproken en beide zenders hadden hier dan ook rekening mee gehouden. Groot was de schrik toen de beëdiging opeens tien minuten vroeger begon. Voor RTL was dit geen probleem, maar voor NOS wel. Daar werd namelijk een reclameblok uitgezonden die niet zomaar doorbroken kon worden. En zo miste NOS de belangrijke gebeurtenis.

Gelukkig voor de NOS was de RVD aanwezig, die op zoek ging naar een oplossing. De enige goede oplossing was echter dat het opnieuw moest. Toen het aan de koningin werd verteld, was zij hier niet blij mee. Ze reageerde verontwaardigd: “Opnieuw? Dan wordt het een toneelstukje!”. Helaas voor de koningin kon het echter niet anders en werden de ministers nogmaals beëdigd.

Foto: PPE

Meer Overig