Koningin Máxima naar New York

redactievorsten

2013-09-20 13:25:23

Foto: PPE

Foto: PPE

Foto: PPE

Koningin Máxima bezoekt van maandag 23 tot en met woensdag 25 september de Verenigde Naties in New York voor de overhandiging van het vierde jaarverslag van haar activiteiten als Speciale Pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon, voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Daarnaast heeft zij in haar VN-capaciteit gesprekken met enkele staatshoofden, regeringsleiders, bewindspersonen en functionarissen van diverse internationale organisaties over inclusieve financiering.

Woensdagmiddag 25 september opent Koningin Máxima samen met secretaris-generaal Ban Ki-moon de vernieuwde Delegates’ Lounge in het hoofdkwartier van de VN. Gastheer van de openingsceremonie is de minister van Buitenlandse Zaken, drs. F.C.G.M. Timmermans.

De overhandiging van het jaarrapport is al enkele jaren een vast onderdeel in de agenda van koningin Máxima. Daarnaast reist zij regelmatig naar New York voor meerdere overleggen voor Inclusive Finance, waar ze zich intensief voor inzet. De koningin is hiermee een van de weinige koninginnen die naast de koninklijke taken ook nog een topbaan kan vervullen.


Meer Overig

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie