Parma staat stil bij overlijden Carlos Hugo

Vorsten

2015-08-18 12:43:00

Rome SeligerklŠrung von Keizer Karl von Habsburg.Rome St. Pietersplein zondag 03-10-2004 Prins Carlos Sr. en Prins Carlos jr. en Prinses Maria Carolina waren in Rome ivm de zaligverklaring van Keizer Karl von Habsburg. Picture Press Europe (PPE) Edwin Veloo Twickelstraat 18 2241 XE Wassenaar The Netherlands Mobile: 06-53105906 Fax 084 7384869

PARMA – Het is dinsdag precies vijf jaar geleden dat prins Carlos Hugo van Bourbon-Parma (rechts op de foto aan prinses Carolina’s arm) overleed. In het Italiaanse Parma werd de ex-echtgenoot van prinses Irene tijdens een mis in de basiliek Santa Maria della Steccata herdacht.

Prins Carlos Hugo (80) overleed op 18 augustus 2010 in een ziekenhuis in Barcelona na een lange strijd tegen kanker. Kort daarvoor was hij in Wijk bij Duurstede nog aanwezig geweest bij het burgerlijk huwelijk van prins Carlos (op de foto links), zijn oudste zoon en opvolger als hertog van Parma en Piacenza. Vanwege het overlijden moest het kerkelijk huwelijk worden uitgesteld.

Het stoffelijk overschot van de prins, die in de jaren zestig en zeventig met zijn familie aanspraak maakte op de op dat moment vacante Spaanse troon, werd van Barcelona via Den Haag naar Italië overgebracht, waar Carlos Hugo uiteindelijk werd bijgezet in de Santa Maria della Steccata-basiliek in het hartje van Parma.

Zijn vier kinderen en hun aanhang bezoeken Parma minstens eens per jaar om de aloude dynastieke banden met dit voormalige hertogdom waaraan hun familie haar naam ontleent, aan te halen.

Foto: PPE


Meer Overig

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig