Provinciebezoeken: overal informele en enthousiaste ontvangst

redactievorsten

27/06/2013 7:00 am

Foto: Robin Utrecht

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bieden Nederland de kans opnieuw kennis met hen te maken. Alle provincies worden bezocht en uiteraard ging Vorsten mee. Een verslag van de eerste acht provinciebezoeken leest u in de nieuwe Vorsten.

Groningen: dinsdagochtend 28 mei
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima lijken er zin in te hebben, want ze arriveren tien minuten te vroeg. Hun eerste afspraak is een ontmoeting met de Groningse autoriteiten, daarna gaan ze langs bij  jeugdcircus Santelli, drinken koffie met Groningers, kijken naar muziekoptredens en tekenen het Gulden Boek op het bordes van het stadhuis: de koning en koningin komen uiteindelijk tijd te kort. Landgoed Nienoord is de volgende bestemming. Ze maken kennis met de leukste Groningse dorpen en wandelen over de twintig kramende tellen streekproductenmarkt. Nog even maken de koning en koningin op het landgoed een ritje met een treintje en dan zit het Groningse bezoek erop.

 Utrecht: donderdagmiddag 30 mei
Het paard dat Willem-Alexander in IJsselstein krijgt aangeboden bezorgt hem bijna een blessure. Het paard gaat namelijk bij wijze van begroeting stevig op zijn voet staan! Maar hij laat zich als echte paardenliefhebber niet kennen en loopt soepel weer door. In Vianen feliciteert Máxima enthousiast de ceremoniemeester, die vertelt dat hij die dag 33 jaar getrouwd is. In Nieuwegein krijgt het paar een presentatie over de historie van de stad, en in de Utrechtse wijk Lombok wacht een waar multicultureel feest. Tot slot staat een bezoek aan het hart van de stad Utrecht op het programma.

Meer verslagen van de provinciebezoeken in onder meer Limburg, Noord-Brabant, Friesland, Noord-Holland, Drenthe en Gelderland leest u in de nieuwe Vorsten!

 

Gratis voor jou


Meer Overig