Staatsbezoek in Oman

redactievorsten

13-01-2012 15:56:00

Onze hoofdredactrice Justine reist mee met het staatsbezoek in Oman. Zij houdt ons op de hoogte over alles wat zij beleeft.

“Niets mag, alles kan. Het is even wennen in Oman. De aankomst van het koninklijk gezelschap op Royal Flight, het koninklijke gedeelte van het vliegveld, mogen we bijwonen – na veel soebatten en aandringen vooraf van Nederlandse kant. Iedereen moet op grote afstand blijven, de strepen in het zand zijn als het ware royaal getrokken. Totdat de koningin arriveert en de Omaanse collega’s eigenlijk de rode loper op willen hollen om elk mogelijk zweetpareltje ‘up close’ te registreren.”
“Met de aankomst van de koningin bij het Bait Al Zaibar museum vindt een gesprek plaats met een doorsnee uit de Omaanse samenleving, onder meer over het behoud van tradities in een moderne tijd. Schitterend voorbeeld ter plekke: man in traditioneel gewaad, met de khanjar, de Omaanse dolk, aan de voorkant aan zijn riem en twee BlackBerry’s aan de achterkant. Evenwicht gevonden.”

.
Nieuwsgierig geworden? Het artikel van het staatsbezoek aan Oman is te lezen in Vorsten Royale 2 die op 27 januari in de winkel ligt.

 

 

Meer Overig