Internationale royals naar opening Suezkanaal

Vorsten

06/08/2015 11:12 am

CAIRO – De feestelijke opening van het tweede Suezkanaal donderdagmiddag brengt een keur aan koninklijke gasten naar Egypte. Dat meldt de krant Al Ahram op basis van de door het presidentieel paleis verspreide lijst van genodigden.

Buurland Jordanië wordt vertegenwoordigd door koning Abdullah en uit Bahrein komt koning Hamad. De emir van Koeweit, Sabah, heeft eveneens zijn komt aangekondigd. Uit de Verenigde Arabische Emiraten komt kroonprins Mohammed bin Zayed en uit Dubai emir Mohammed bin Rashid, die ook premier is van de Emiraten. Saudi-Arabië stuurt vicekroonprins Mohammed bin Salman, de zoon van koning Salman. Ook de Deense prins Joachim is aanwezig bij het feest van president El-Sisi.

Uit Europa komt verder de Franse president François Hollande. Het waren de Fransen die in de negentiende eeuw het eerste Suezkanaal aanlegden. Rusland wordt vertegenwoordigd door premier Dimitri Medvedev en Jemen en Soedan sturen hun presidenten, aldus de gastenlijst.

Het tweede kanaal loopt evenwijdig aan het eerste en verdubbelt daarmee de capaciteit van de vaarweg tussen Rode Zee en Middellandse Zee. In het Suezkanaal was tot nu toe geen tweerichtingsverkeer mogelijk. Dankzij het tweede kanaal is dat wel het geval. De vaartijd wordt daarmee aanmerkelijk ingekort en Egypte heeft hoge verwachtingen van de extra inkomsten. De opbrengst van het kanaal zou moeten verdubbelen.

Gratis voor jou


Meer Overig