Abe moet beslissen over bruidsschat Ayako

Vorsten

2018-08-12 09:33:00

De Japanse regering moet volgende maand beslissen over de hoogte van de ‘bruidsschat’ die prinses Ayako meekrijgt bij haar huwelijk met zakenman Kei Moriya. De prinses, een achternicht van keizer Akihito, verliest door haar huwelijk automatisch haar keizerlijke status en haar titel. Dat verlies wordt ‘afgekocht’ door de bruid een zak geld mee te geven.

De al vorige maand aangekondigde verloving van prinses Ayako (27) werd zondag officieel door het uitvoeren van de voorgeschreven ‘Nosai no Gi’-ceremonie. Meteen daarna gingen de prinses en haar moeder prinses Hisako naar het keizerlijk paleis om het keizerpaar formeel op de hoogte te stellen van de verloving.

De volgende stap is volgende maand de ‘Kokki no Gi’, de ceremonie waarbij de huwelijksdatum van 29 oktober officieel wordt bekrachtigd. Als die plechtigheid achter de rug is, is het tijd voor premier Shinzo Abe om de voorzitters van het Hoger- en Lagerhuis bijeen te roepen om te praten over de uitkering aan de prinses. Haar oudere zus Noriko kreeg bij haar huwelijk in 2014 een bedrag van omgerekend bijna 800.000 euro.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig