Bin Al-Hussein is Van Praag dankbaar

Vorsten

2015-05-21 19:07:00

AMSTERDAM – Prins Ali Bin Al-Hussein geeft zichzelf een goede kans om volgende week vrijdag Sepp Blatter te verslaan in de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA. “Ik proef dat heel veel nationale bonden behoefte hebben aan veranderingen”, zei hij donderdag tijdens een persconferentie in Amsterdam. “Hopelijk blijkt dat uit de uitslag.”

Bin Al-Hussein bedankte Michael van Praag voor het vertrouwen. “Hij heeft geweldige ideeën. Daar ga ik echt mijn voordeel mee doen”, zei hij over de Nederlandse uitdager van Blatter, die zich donderdag net als Luis Figo terugtrok. “Ik ben blij dat Michael mij nu steunt en er vrijdag ook bij is tijdens de verkiezing in Zürich. Ik kan zijn hulp en steun goed gebruiken.”

Het zegt Bin Al-Hussein niet zo veel dat de confederaties van Azië en Afrika en veel landen uit andere werelddelen al hebben gezegd dat ze Blatter zullen steunen. “Ik proef alleen maar het verlangen om iets te veranderen. Hopelijk laat de voetbalfamilie dat tijdens de verkiezingen merken.”

De prins uit Jordanië wilde niet reageren op de opmerking van Figo, die verklaarde dat hij zich heeft teruggetrokken omdat de verkiezing geen eerlijke strijd is. ,,Hij is een ster en ik heb de laatste maanden ook geprofiteerd van zijn kennis. Daar wil ik hem heel erg voor bedanken.”


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek