Dennis met familie op rondreis in Johor

Vorsten

2018-11-26 16:24:00

Dennis Verbaas, de Nederlandse echtgenoot van prinses Aminah van de Maleisische deelstaat Johor zit weer achter het stuur van een Britse Morgan 3 Wheeler, een antiek ogende auto met slechts drie wielen. Daarin maakt hij net als vorig jaar samen met zijn vrouw en schoonfamilie een rondreis van bijna 800 kilometer door het sultanaat.

Aminah’s vader sultan Ibrahim, die zichzelf ook in een open Morgan rondrijdt, maakt deze tocht – ‘Kembara Mahkota Johor’ genoemd – elk jaar langs alle tien districten van zijn sultanaat om rechtstreeks contact te houden met de bevolking. Die loopt dan ook massaal uit om de sultan en zijn familie te begroeten.

Onderweg wordt regelmatig gestopt om lokale projecten te bekijken, een verzorgingshuis of ziekenhuis te bezoeken, prijzen of onderscheidingen uit te delen of een culturele of sportdemonstratie bij te wonen.

De uit Lisse afkomstige Dennis, in Maleisië sinds zijn bekering tot de islam en zijn huwelijk vorig jaar augustus met prinses Aminah bekend als Dennis Muhammad Abdullah, neemt regelmatig deel aan deze officiële activiteiten van zijn schoonfamilie.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig